Anne van der Kolk, Genemuiden

Twintig zonnepanelen en een hybride warmtepomp lieten Anne van der Kolk en zijn vrouw op en in hun woning plaatsen. En daar hebben zij geen seconde spijt van gehad. De warmtepomp zorgt voor een afname in gasverbruik van 50 procent. En de zonnepanelen leveren voldoende stroom om in de behoefte van het Genemuider gezin te voorzien. “Het is, mede dankzij DCZ, allemaal erg snel gegaan. Vanaf het moment dat we besloten te verduurzamen tot en met de uitvoering duurde het nog geen drie maanden.”


Sinds december 2019 wonen Anne, zijn vrouw en hun drie kinderen in een twee-onder-één-kap-woning uit 1998. “Daarvoor woonden we in een nieuwbouwwoning met zonnepanelen”, legt Anne uit. “Dat beviel erg goed. Dat huis was ook mooi geïsoleerd. We verhuisden toen naar onze huidige woning aan de Bergroede in Genemuiden en wilden ook hier met verduurzaming bezig. Daarom besloten we bij de verbouwing meteen vloerverwarming te laten leggen.”

Adviesgesprek met DCZ

Voor een verdere verduurzamingsslag kwamen de twee bij DCZ terecht. Ze volgden een online webinar, waarin alle mogelijkheden op een rijtje werden gezet. Het contact met adviseur Egbert Brouwer was vervolgens snel gelegd. “Egbert is mijn schoonvader”, vertelt Anne met een lach. “Hij lichtte ons hele huis door en kwam met het advies om zonnepanelen en een hybride warmtepomp aan te leggen. Omdat de warmtepomp ook stroom vraagt, besloten we om voor twintig zonnepanelen te gaan.”

Heel snel geregeld

DCZ schakelde vervolgens een partnerbedrijf in. Nadat Anne en zijn vrouw de offertes goedkeurden, ging Breman aan de slag in hun woning. “Dat ging allemaal heel snel”, vertelt Anne. “Vlak voor de bouwvak waren de offertes goedgekeurd, eind september waren alle werkzaamheden uitgevoerd. Ook hielp DCZ ons met de subsidieaanvraag voor de warmtepomp, de btw-teruggave voor de zonnepanelen en een leningaanvraag met gunstige rente en terugbetalingstermijn. Alles bij elkaar waren we binnen zes maanden klaar.”

Het gezin Van der Kolk bespaart nu flink op hun gasverbruik. “Door de hybride warmtepomp neemt ons gasverbruik met 50 procent af. En de zonnepanelen leveren voldoende stroom om ons gebruik op te vangen. We hebben net een heel strenge vorst achter de rug; dan heeft de warmtepomp het wat zwaarder. De ketel springt dan bij, waardoor het verbruik wat hoger is. Maar bij normaal weer halen we een heel mooi rendement.”

Eerlijk advies

Van der Kolk is te spreken over het eerlijke advies dat DCZ gaf. “We wilden eigenlijk ook het glaswerk aanpakken. Dat glas is al best goed, maar kan nog beter. Door de stijl van onze woning, met veel kleine ramen daarin, zou dat een vrij complexe en kostbare aangelegenheid worden. DCZ raadde dat daarom af.”

Gratis en vrijblijvend advies

Anne, op zijn beurt, raadt DCZ zeker aan, aan mensen die hun woning willen verduurzamen. “Als we dit allemaal zelf hadden moeten uitzoeken, waren we verloren geraakt in de mogelijkheden. Het is toch ingewikkelde materie. Egbert dacht op alle fronten mee en maakte een plan op maat voor onze woning. Ik zou daarom zeggen: ga vooral het adviesgesprek aan en volg de gratis webinar. Je zit nergens aan vast.”

Wil jij net als Anne, zijn vrouw en hun drie kinderen ook meer wooncomfort en een lagere energierekening? Kom naar één van onze gratis informatieavonden of vraag direct een gratis energiescan aan.

Actueel Nieuws & referenties

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen