Jetske Post-Van Beek, Willemsoord

Dick en Jetske Post-Van Beek uit Willemsoord voelden een ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid’ om hun vrijstaande woning uit 1980 te verduurzamen. “We moeten zuinig omgaan met de aarde”, verduidelijkt Jetske hun motivatie. Toen DCZ het echtpaar vertelde over de beschikbare subsidies en aantrekkelijke duurzaamheidsleningen was de stap helemaal snel gezet. Het resulteerde in het aanbrengen van gevelisolatie en het plaatsen van HR++ glas rondom hun hele huis.


Jetske leerde DCZ kennen door een campagne in een lokale krant. “Daarin stond dat je gratis een webinar over energiebesparing kon volgen”, legt Jetske uit. “Dat deed ik toen. Ik werd erg enthousiast van het verhaal van Egbert Brouwer. Ik dacht: hem moeten we uitnodigen voor de gratis energiecheck, om te kijken wat bij ons mogelijk is.”

Veel kennis van zaken

En zo geschiedde. Egbert bezocht Jetske en Dick in hun woning in Willemsoord. “Hij vroeg veel informatie op en liep alles in ons huis langs”, legt Jetske uit. “We merkten dat Egbert veel kennis van zaken heeft. Samen bekeken we de mogelijkheid van vloerisolatie, maar dat zou voor ons niet veel opleveren. Omdat we een grote betonnen ruimte onder het huis hebben, waar buizen lopen voor de heteluchtverwarming. Maar we hadden ook oud dubbelglas en een spouwmuur met daarin verouderde isolatie.”

Op advies van Egbert besloot het echtpaar daarom tot het zetten van HR++ glas en gevelisolatie. “We kwamen tot de conclusie dat als we dit wilden doen, we het beter meteen echt goed konden doen”, vertelt Jetske. “Ook met het oog op de beschikbare subsidie. Falkena heeft daarom ons hele huis van onder tot boven voorzien van HR++ glas. Egbert gaf verder het advies om naast isoleren ook te ventileren. Een aantal ramen werd daarom voorzien van ventilatieroosters.”


Snelle realisatie

Voor de gevelisolatie kwam Bevo isolaties langs. “We me opviel, was de snelheid waarmee de afspraak gemaakt was”, aldus Jetske. “Via de buitenkant van de woning spoten ze speciale korrels naar binnen. Dit vulde perfect het oude materiaal op dat er al zit. Ook dit hebben we rondom onze hele woning gedaan.”

Rekensommetje

Jetske en Dick hadden al langer de wens om hun woning te verduurzamen. Maar de kosten hielden hen lange tijd tegen. Jetske: “Toen onze kinderen nog thuis woonden, hadden we hier nooit het geld voor beschikbaar. Het zijn natuurlijk maatregelen die in eerste instantie geld kosten voordat ze wat opleveren. Maar het rekensommetje dat Egbert tijdens het webinar maakte, was heel aantrekkelijk.”

Met name over de duurzaamheidslening met erg lage rente waren Jetske en Dick erg spreken. “We hadden wel genoeg op onze spaarrekening staan, maar dan ben je ineens een hele hap kwijt”, legt Jetske uit. “Je wil natuurlijk wat overhouden voor noodgevallen. Egbert kwam met deze lening, die je over meerdere jaren kunt aflossen. En je kunt ook éxtra aflossen, wat we ook doen. Zo gaat dat bedrag mooi naar beneden.”

Van advies tot uitvoering erg tevreden

Tot slot, zou Jetske DCZ aanraden aan anderen? “Jazeker”, antwoordt ze. “Van het webinar, het advies tot aan de uitvoering ben ik erg tevreden. We merken nu ook echt het verschil met ervoor. Het enige dat ik kan bedenken, is dat Egbert tijdens het webinar aangaf dat hij normaal gesproken meetapparatuur voor kou en vocht meebrengt. Dat gebeurde bij ons niet, maar misschien was dat ook niet nodig. Verder is het allemaal heel prettig verlopen, ook met de partners van DCZ. De communicatie was ook steeds heel goed en snel.”

Actueel Nieuws & referenties

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen