Erik, Aa-landen in Zwolle

Erik, zijn vrouw en hun twee kinderen wonen in een hoekwoning in de Zwolse wijk Aa-landen. Het uit 1976 stammende huis beschikt over een later aangebouwd deel, ter grootte van een garage. Het liet qua duurzaamheid en comfort te wensen over. Dat was dan ook de reden dat ze DCZ inschakelden. Naast een betere isolatie van deze aanbouw hielpen we hen met vloerisolatie in de kruipruimten en het leggen van 14 zonnepanelen op het dak.

Erik en zijn gezin wonen nu zo’n 15 jaar met veel plezier in hun jaren ‘70-woning. Alleen het uitgebouwde deel, dat gebouwd werd door de vorige bewoners, bleef qua isolatie een doorn in het oog. “Het was er vaak ijskoud”, vertelt de Zwollenaar. “Dat viel in de coronaperiode extra op, omdat deze ruimte de thuiswerkruimte werd. We misten hier het comfort.”

Warmtescan en advies

Na een online zoektocht in Google kwamen ze terecht bij DCZ. “Ze zijn twee keer langs geweest”, legt Erik uit. “De eerste keer was voor het uitvoeren van een warmtescan. Daarna kwam Egbert nog eens op bezoek om ons te adviseren over de mogelijkheden.”

De warmtescan toonde aan dat in het aanbouwdeel erg veel warmte naar buiten ontsnapte. “Het bleek qua isolatie prutswerk te zijn”, aldus Erik. “Bijvoorbeeld hoe de kozijnen erin waren gezet en waren afgedicht. DCZ bracht ons daarom in contact met aannemer Riezebos. Zij hebben de aanbouw aangepakt.”


Vloerisolatie en zonnepanelen

Ook in het oorspronkelijke deel van de woning was qua isolatie nog veel te winnen. DCZ-partner BEVO ging aan de slag met vloerisolatie. “In de kruipruimtes spoten zij schuim aan de onderkant van de vloer”, aldus Erik. “Ook hebben we 14 zonnepanelen laten leggen door Breman Installatie. We gingen sowieso al aan de slag met het dak, in verband met een dakkapel dat geplaatst werd, dus dat wilden we meteen meepakken. Ons huis ligt niet persé heel gunstig qua zon en er staan bomen voor, maar met 14 zonnepanelen wekken we toch de nodige stroom op.”

Hoeveel energie Erik en zijn gezin nu besparen na het verduurzamen van hun woning weet hij niet precies. “Ons doel was echt het verhogen van het wooncomfort en dat we de warmte in onze woning houden”, legt Erik uit. “Dat is gelukt. We zijn niet bezig met hoeveel energie we daardoor precies besparen.”

Kennis van zaken

Terugkijkend op de verduurzaming van zijn woning is Erik tevreden over de inzet van DCZ en zijn partners. “Egbert gaf een duidelijk verhaal over de mogelijkheden”, vertelt Erik. “We merkten dat hij kennis had van het type huizen in onze wijk en wat de zwakke punten zijn. Ook de werkzaamheden van de partners zijn prima verlopen. Het zijn echt vaklui.”

Erik raadt DCZ daarom aan, aan iedereen die hulp nodig heeft of geen kennis heeft van de mogelijkheden voor verduurzaming. “DCZ zet deze onafhankelijk voor je op een rij.”

Actueel Nieuws & referenties

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen