A. van Merkerk, Zwolle

We wilden graag onze woning verduurzamen, maar wisten niet goed waar te beginnen. Via Blauwvingerenergie kwam ik op een Webinar van Egbert terecht. Blauwvingerenergie is een coöperatie in Zwolle waar ik lid van ben. Ik had voornemens om te verduurzamen, dit was ook de reden om lid te worden van deze organisatie. Nadat we de Webinar hadden bekeken hebben we contact gezocht met Egbert van DCZ Duurzaam.


Aanpassingen woning

Egbert kwam langs met een vragenlijst over onze woning, denk hierbij aan vragen zoals: hoe oud de woning is, hoe de staat van het huis is en wat de mogelijkheden zijn als het gaat om verduurzamen. Onze woning komt uit 1992. De isolatie was redelijk, maar verouderd. Hier zijn we dan ook mee gestart, het uiteindelijke doel is om van het gas af te gaan, maar verduurzamen gaat in een paar stappen. Naast het isoleren hebben we het glas laten vervangen, van dubbel glas naar HR++, ook hebben we extra vloerisolatie laten aanbrenger en is de mechanische ventilatie vervangen. We hebben nu een mechanische ventilatie die CO2- en vocht gestuurd is, daarnaast is deze ook zuiniger.

Advies

Egbert kwam met bovenstaande elementen als advies, deze hebben we uit laten voeren en ook hebben we de huidige zonnepanelen laten vervangen. Dit kwam mede doordat we een dakkapel hebben laten plaatsen. Dit hebben we ook via DCZ Duurzaam laten doen. Hiermee hebben we het complete advies van Egbert uitgevoerd. Dit is vrij snel gegaan, binnen zo’n drie maanden vanaf het moment dat Egbert bij ons thuis langskwam. Onze volgende stap is om volledig van het gas af te gaan. De huidige ketel is inmiddels 10 jaar oud. Deze willen we graag vervangen voor een warmtepomp, hiervoor hebben we een afspraak staan. De aanpassingen waren vrij snel uitgevoerd, binnen zo’n drie maanden vanaf het moment dat Egbert bij ons thuis langskwam.


Subsidie

Ook werden we door Egbert gewezen op subsidie voor verduurzaming. Hier hebben we gebruik van gemaakt voor de glas en vloerisolatie. We hebben geen duurzaamheidslening afgesloten.

Contact

Het contact met Egbert hebben we als positief ervaren, Egbert geeft veel informatie, heeft de zaken goed voor elkaar en handelt snel en efficiënt. De kans is groot dat wij Egbert aanraden in onze omgeving. Zo heeft de overbuurman ook contact gelegd met DCZ Duurzaam.

Actueel Nieuws & referenties

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen