Arthur van der Burg, IJsselmuiden

Na een leven als consultant in de toeristische sector werkt Arthur van der Burg (62) tegenwoordig nog enkele dagen als vrachtwagenchauffeur. In IJsselmuiden is hij nu wat vaker thuis bij zijn vrouw Gerrie van Unen in hun vrijstaande woning. Reden genoeg om de mogelijkheden voor comfortabeler, milieuvriendelijker en goedkoper wonen eens te onderzoeken.


“In die zoektocht stuitte ik op een nieuwsbericht van de gemeente Kampen. Daarin kondigden zij een informatieavond aan over comfortabeler, milieuvriendelijker en goedkoper wonen in samenwerking met DCZ. Precies wat we zochten, omdat we tegen energievretende problemen aanliepen in onze woning. De muren waren dan wel geïsoleerd, maar dat voldeed niet meer. In een hoek van onze woonkamer was het structureel koud…”

Vertrouwen in het DCZ-verhaal

“De informatieavond gaf me een stuk inzicht in alle mogelijkheden. Heel open en transparant deelde Egbert Brouwer namens DCZ alle informatie. Aangevuld door de partners waarmee DCZ samenwerkt. Na die avond kreeg ik echt vertrouwen in hun verhaal en besloot ik de gratis energiescan aan te vragen. Daarvoor kwam Egbert persoonlijk bij ons langs. Ons vermoeden werd daar bevestigd. Op bepaalde plekken was de muurisolatie weggezakt.”

“Na de scan gingen we aan onze keukentafel in gesprek. Daaruit bleek opnieuw dat Egbert weet waarover hij praat. Wij brachten onze wensen en eisen naar voren. En daar speelde hij met maatwerk voor onze situatie gelijk op in. Prettig en betrouwbaar, met alle keuzemogelijkheden keurig in kaart gebracht. Al een dag later kregen we een prijsvoorstel met een duidelijke uitleg over de werkzaamheden die bij de isolatiemaatregelen kwamen kijken en een overzicht van de voordelen die het zou opleveren.”

Geklusterde planning werkt fijn

“We kregen een week om erover na te denken. Ruim genoeg om een gedegen keuze te kunnen maken. Helemaal omdat Egbert ook in die periode al voor ons bereikbaar was om aanvullende vragen te kunnen stellen. Uiteindelijk kozen we voor HR++ glas en spouwmuur- en vloerisolatie. Egbert zorgde voor een geklusterde planning om alle werkzaamheden door de DCZ-partners uit te laten voeren. Daar waren we heel tevreden over. In totaal zijn ze anderhalve dag bezig geweest op momenten dat het ons het beste uitkwam. En ze werkten heel netjes. Alles werd bezemschoon opgeleverd. En in de hal zelfs stof gezogen!”

“Wat de verduurzaming van onze woning ons oplevert, kan ik pas zeggen aan het eind van dit jaar. Maar nu al merken we het comfort, want de koude hoek is weg! Ook zien we dat de verwarming minder hard stookt. Dat biedt hoop op een lagere rekening. Zoals ook een energiescan die we na afloop met geleende apparatuur van een familielid uitvoerden dat biedt. In die scan geven blauwe plekken de lekken aan. En die waren nergens meer te bekennen.”

Afspraak is afspraak

“In alle opzichten kan ik DCZ daarom van harte aanbevelen. De werkwijze is professioneel, vlot en helder. En qua planning worden alle afspraken nagekomen. Dat leidt tot een hele efficiënte en resultaatgerichte aanpak, zonder opdringerig over te komen en met genoeg keuzevrijheid. Dat we nu ook nadenken om zonnepanelen te nemen via DCZ, zegt genoeg over onze tevredenheid.”

Wilt u net als meneer van der Burgh ook meer wooncomfort en een lagere energierekening? Kom naar één van onze gratis informatieavonden of vraag direct een gratis energiescan aan.

Actueel Nieuws & referenties

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen