Familie Schraa (Zwartsluis)

De familie Schraa uit Zwartsluis besloot het nuttige (besparen) met het aangename (wooncomfort) te combineren. Ze verduurzaamden hun woning met hoogrendementsglas, vloerisolatie en zonnepanelen. “Het geld dat we nu maandelijks overhouden, besteden we tegenwoordig aan het genieten van het leven”, lacht meneer Schraa. “Da’s nou het voordeel van een lagere energierekening. En het mooie is: tegelijkertijd is ons wooncomfort enorm toegenomen en leveren we nog een bijdrage aan het milieu ook.

Meer warmte en comfort

Nadat DCZ een energiescan van de woning maakte, werd al snel duidelijk welke maatregelen de familie Schraa de meeste besparing en comfort op zou leveren. “Hoogrendementsglas, vloerisolatie en zonnepanelen”, somt mevrouw Schraa op. We bezoeken de familie op een van de weinige koude, regenachtige voorjaarsdagen van dit jaar. “We hadden enkel glas. Op dagen als deze zou het erg lang duren voor het enigszins aangenaam werd in de woning.”

Terugleveren van zonneenergie

Iets minder gunstig is deze dag voor de tweede maatregel die ze namen: zonnepanelen. “Maar er komen nog genoeg warme dagen aan”, zegt Meneer Schraa terwijl hij de iPad erbij pakt. “Hier kan ik precies op zien hoeveel energie de zonnepanelen opleveren. Zelfs op een dag als vandaag kunnen we onszelf bedruipen.” Nu al kijkt hij uit naar volgende week als er alweer zomerse temperaturen voorspeld worden. “Dan wekken de panelen zoveel energie op, dat we het grotendeels terug kunnen geven aan het net. Winst verzekerd.”

Warme voeten

Dat ze zichzelf op deze minder zonnige dag kunnen onderhouden, heeft ook te maken met de vloerisolatie. De kou uit de grond trekt hun woning niet meer in en de warmte gaat niet langer verloren. “Lekker behaaglijk bij zowel kou als warmte”, heeft mevrouw Schraa al ontdekt. Een beetje dank is ze haar man daarvoor wel verschuldigd. “Het hoeft natuurlijk niet, maar ik had al wat voorwerk gedaan voor DCZ door het zand onder onze vloer weg te halen. Scheelde toch weer iets in de kosten”, vertelt meneer Schraa.

Binnen een dag klaar

Alle duurzaamheidsmaatregelen had DCZ binnen een dag klaar. “En de woning was aan eind van de dag bezemschoon opgeleverd”, herinnert mevrouw Schraa zich nog. “Al met al zijn wij supertevreden.”

Net als de familie Schraa ook meer wooncomfort en een lagere energierekening? Kom naar één van onze gratis informatieavonden of vraag direct een gratis energiescan aan.

Actueel Nieuws & referenties

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen