Geert Jan Dekker, Vollenhove
Al 32 jaar wonen Geert Jan Dekker en zijn vrouw Dikky in hun vrijstaande woning in Vollenhove, met daarop zonnepanelen. Nog niet zo lang geleden liet het echtpaar ook een nieuwe, volledig elektrische keuken inbouwen en extra zonnepanelen plaatsen. Zo waren zij al erg goed op weg naar een duurzame woning. “Het sprak ons aan om daarna nog een extra stap te maken”, vertelt Geert Jan. En zo kwamen zij bij DCZ terecht.
De gemeente Steenwijkerland hield in samenwerking met DCZ een webinar over verduurzaming en het besparen op de energiekosten. “Egbert Brouwer legde daarin uit wat allemaal mogelijk is”, vertelt Geert Jan. “Vervolgens heb ik me opgegeven voor een gratis adviesgesprek met hem. Hij kwam bij ons langs om alle mogelijkheden te bekijken. De conclusie was dat, voor een huis van eind jaren ’80, er niet zo veel extra meer nodig was.”
Vloerisolatie en HR+ glas
Wel kon de vloer nog extra geïsoleerd worden. “Daar zat al isolatie in, maar er is nog een laag bijgespoten”, legt Geert Jan uit. “Ze hebben het meteen ook vochtdicht afgewerkt. Daarnaast hebben we het glas laten vervangen door HR+ glas. We hadden beneden namelijk nog dubbel en boven enkel glas.”
De werkzaamheden werden uitgevoerd door twee partnerbedrijven van DCZ, te weten Bevo Isolaties uit Musselkanaal en Falkena schilders uit Steenwijk. “Het verbaasde me hoe vlug het allemaal ging”, aldus Geert Jan. “Het verliep allemaal heel plezierig. De vloer was erg snel klaar. Het glaswerk duurde wat langer, omdat er een levertijd op zat en wij nog op vakantie gingen.”
Eerlijk advies
Geert Jan en zijn vrouw kijken met volle tevredenheid terug op het hele traject. “We bespraken met Egbert alle mogelijkheden en kregen eerlijk advies”, vertelt Geert Jan. “Zo hadden we ook voor een warmtepomp kunnen kiezen. Maar Egbert vertelde dat dat in onze woning, met ons gasverbruik, niet nodig zou zijn. We verbruikten namelijk al weinig gas.”
Terugbrengen van de CO2-uitstoot
De extra vloerisolatie en het nieuwe glaswerk leveren nu een besparing op van zo’n 20 tot 25 procent. “Het is niet zo dat we ervan binnenlopen, omdat we met z’n tweeën al relatief weinig gas verbruikten. We hebben het vooral ook gedaan omdat we met z’n allen terug moeten in de CO2-uitstoot. Ook als de verduurzaming van een woning momenteel niet uit zou kunnen, is het belangrijk om het wél te doen. Want de narigheid door opwarming van de aarde maakt het voor iedereen uiteindelijk veel duurder.”
Wil jij net als Geert Jan Dekker ook meer wooncomfort en een lagere energierekening? Kom naar één van onze gratis informatieavonden of vraag direct een gratis energiescan aan.