Gerwin Schaapman, Ketelhaven

Een halfjaar wonen Gerwin Schaapman en zijn verloofde Dilian nu met veel plezier in een vrijstaande villa in de buurt van Dronten. DCZ hielp de twee met het flink verduurzamen van hun in 1995 gebouwde woning. “DCZ gaf open en eerlijk advies over de beste opties voor onze woning”, vertelt Gerwin. “Ook maakte adviseur Egbert Brouwer ons duidelijk welke subsidies beschikbaar waren en hoe we deze aan konden vragen.”


Gerwin en Dilian kwamen bij DCZ terecht via verschillende overheidswebsites voor verduurzaming van woningen. “We waren al van plan om flink te verduurzamen”, legt hij uit. “We hadden zonnecellen en een warmtepomp op het oog. Met Egbert zijn we ons hele huis doorgegaan. Hij gaf aan dat verduurzaming begint met de schil van je woning. Zonder goede isolering hebben zonnecellen en een warmtepomp veel minder effect. Hij heeft ons daar goed in geadviseerd.”

Energiescan

Ook energieadviseur Erjan Booi van DCZ bracht een bezoek aan hun woning. “Hij maakte een energiescan”, aldus Gerwin. “Daar kwam uit dat de muur-, dak- en gevelisolatie al heel goed was, voor een huis uit 1995. We kregen het advies om de vloerisolatie te verbeteren, door in de kruipruimte een extra laag isolatie te spuiten. Een ander advies was om het dubbelglas te vervangen voor HR++ glas. Dit kon er direct ingezet kon worden, zonder grootscheepse verbouwingen.”

Uitstekend werk

DCZ schakelde voor deze werkzaamheden BEVO Isolaties & Duurzaamheid en Glasservice Express in. Verder zorgde Breman voor de aanleg van zonnepanelen en een mechanische ventilatie voor de keuken, het toilet en de badkamer. “Deze bedrijven hebben allemaal uitstekend werk geleverd”, vertelt Gerwin. “De afspraken waren snel gemaakt en ze gaven zelf ook gedegen advies. Egbert heeft ons daarnaast nog geholpen bij de subsidieaanvragen.”

Toekomstbestendig

En wat gaat de verduurzaming van hun woning Gerwin en Dilian opleveren? “Dat vind ik lastig om te zeggen. Onze insteek was ook niet zozeer om winst te maken, maar echt die verduurzaming en toekomstbestendigheid. We willen zo veel mogelijk van het net af. We merken al wel dat de zonnepanelen al behoorlijk wat energie opleveren; de energierekening gaat naar beneden. Ook merken we echt dat de kou uit ons huis is, sinds we het dubbelglas hebben vervangen.”

Gerwin en Dilian zijn erg tevreden over de inzet van DCZ. “Een aanrader ja. DCZ gaf open en eerlijk advies. Wij willen erg graag naar 0 op de meter. Maar daar was DCZ duidelijk over: dat is in ons type huis praktisch niet haalbaar. Ze maakten ons goed duidelijk wat wél haalbaar was.”

Wil jij net als Gerwin Schaapman en zijn verloofde Dilian ook meer wooncomfort en een lagere energierekening? Kom naar één van onze gratis informatieavonden of vraag direct een gratis energiescan aan.

Actueel Nieuws & referenties

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen