Hans Bakker, Tuk

Met zijn vrouw Miep Eijlders geniet voormalig tekenleraar Hans Bakker al enige tijd van zijn pensioen. En sinds kort is dat genot nog groter geworden. Het echtpaar uit Tuk maakte hun huis met hulp van DCZ nog comfortabeler en duurzamer. Een update waar de hoekwoning na twintig jaar aan toe was.

“We wilden ons huis klaar maken voor tijd die ons hier nog gegeven wordt. En de insteek is om daar zoveel mogelijk van te genieten. Daarom lieten we eerst onze tuin opnieuw aanleggen. Vervolgens schakelden we door naar onze woning. Ook daar kon het allemaal een stuk gerieflijker in onze ogen. En duurzamer, want we gunnen onze kinderen en (achter)kleinkinderen ook een fijne toekomst. Toen we in de media lazen over een duurzaamheidsmarkt in het centrum van Steenwijk, zijn we daarheen gegaan.”

Eerlijk in advies

“Nadat we onze wensen en woonsituatie kenbaar maakten, speelde DCZ er meteen met adviezen op in. Dat gaf ons een goed gevoel. Dat werd nog eens versterkt toen Ebgert Brouwer namens DCZ op afspraak bij ons aan huis kwam. Zeven jaar geleden hadden we al eens zonnepanelen laten installeren. Daarover was hij meteen eerlijk: die functioneerden prima en bij vervanging zouden de kosten niet tegen de baten opwegen. Net zo eerlijk was hij over de isolatie van onze spouwmuren. Ook die zat nog prima op z’n plek.”

Meedenkende partners

“Dat maakte de verbetervoorstellen die hij wel deed echt oprecht. Vloerisolatie, HR ++ glas en een nieuwe HR-ketel zouden ons huis aangenamer, duurzamer en goedkoper maken. Daarvoor gaven we DCZ het vertrouwen. Tijdens de uitvoering dachten ook de uitvoerende partners met ons mee. Het grote raam in de woonkamer bestond uit deels uit een klapraam. Dat lieten we verwijderen, om meer zicht op onze gerenoveerde tuin te krijgen. In het nieuwe raam wilden we Luxaflex inbouwen, maar dat werd afgeraden. Die zouden in de nieuwe situatie gaan doorhangen.”

Volop genieten

“We zijn heel tevreden met het eindresultaat. Onze woning heeft nu het A-label gekregen, in het maandelijkse overzicht van Eneco zien we een duidelijke terugloop van ons energiegebruik en het tocht aanzienlijk minder in huis. Bovendien is het zicht op de tuin prachtig. We genieten echt en daar was het ons om te doen. Daarvoor willen we DCZ bedanken. Met name Egbert. Als aanspreekpunt en bemiddelaar heeft hij ons deskundig voorgelicht, uitstekend begeleidt en veel gemak geboden. Hij snapte precies wat we wilden.”

Wilt u net als meneer Bakker ook meer wooncomfort en een lagere energierekening? Kom naar één van onze gratis informatieavonden of vraag direct een gratis energiescan aan.

Actueel Nieuws & referenties

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen