Henk Klasen, Genemuiden

In 1985 lieten Henk Klasen en zijn vrouw Hennie hun twee-onder-een-kap woning bouwen in Genemuiden. Bijna 35 jaar later vonden de inkoper bij een handelsonderneming en zijn echtgenoot het hoog tijd om vriendelijker voor het milieu te gaan wonen. Want sinds hun twee dochters het huis uit zijn, ontstond steeds meer het besef dat ook hun nageslacht een gezonde toekomst verdient.


Een upgrade voor het huis

“Onze keuze om duurzamer te wonen, komt daar vooral uit voort. Dat het financieel gunstig uitpakt en meer comfort oplevert, is mooi meegenomen. Maar wel echt van ondergeschikt belang. We waren er al een tijdje mee bezig hoe we ons jaren ’80 huis konden upgraden. Toen we DCZ via social media op het spoor kwamen, zijn we ons nog verder in de materie gaan verdiepen.”

Eerlijk en in ons belang

“Eerst via de website, daarna op een voorlichtingsavond en uiteindelijk in een gesprek met Egbert Brouwer. Met een energiescan zette hij alle punten op een rijtje die voor verbetering in aanmerking kwamen. Eerlijk en in ons belang. Muurisolatie kon bijvoorbeeld niet, omdat er te weinig ruimte in de spouw zat. En dakisolatie zou bij ons alleen van binnenuit kunnen, met risico op vocht.”

Extra zonnepanelen

“Egberts eerlijkheid konden we zeer waarderen. Volgens hem zouden HR++ glas, vloerisolatie en zonnepanelen het meeste rendement voor het milieu opleveren. En tegelijkertijd gunstig zijn voor onze portemonnee en het comfort. Dat advies volgden we op. Alleen hebben we er twee extra zonnepanelen aan toegevoegd, omdat we een naaikamer voor Hennie en een werkplek voor mezelf in wilden richten. Beide kamers konden we met de extra panelen van warmte voorzien door infraroodpanelen te installeren.”

Vakbekwame en aardige monteurs

“Niet alleen over het advies van DCZ zijn we erg tevreden. Dat geldt ook voor de uitvoering van de maatregelen. Mijn buurman is een partner van DCZ. Dat was dus keurig verzorgd, haha. Maar ook de installatie van de zonnepanelen verliep erg prettig door vakbekwame en aardige monteurs. Alleen met de vloerisolatie hadden we pech. We wonen in poldergebied en de vloer bleek tot twee keer toe te vochtig om deze te kunnen isoleren.”

In overleg is alles mogelijk

“Daar ging het bedrijf heel ontspannen mee om. Ze planden gewoon een nieuwe afspraak en voorzagen ons van de tip om in de dagen voorafgaand aan hun derde bezoek plastic op de bodem leggen. Zo werd drie keer scheepsrecht. Al met al zijn we echt heel blij met hoe georganiseerd en kundig alles is verlopen. Mede met dank aan de coördinerende rol van Egbert. Een prettige man in de omgang en iemand waarmee alles te overleggen is.”

Wilt u net als Henk Klasen ook meer wooncomfort en een lagere energierekening? Kom naar één van onze gratis informatieavonden of vraag direct een gratis energiescan aan.

Actueel Nieuws & referenties

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen