Sander Strating, Zwolle

Binnenkort gaat Sander Strating samenwonen met zijn partner Anna. Voor ze bij elkaar intrekken in de Zwolse koopwoning van de ICT-specialist van Mapxact uit Harfsen, wilden ze graag hun huis verduurzamen. Na een grondige speurtocht naar mogelijkheden en partijen, mocht DCZ hun spouwmuren en dak isoleren en tien zonnepanelen installeren.


“Anna woont in een huurhuis. Ik beschik al over een koopwoning. De keus om daar samen te gaan wonen, was snel gemaakt. Zoals we ook allebei de wens hadden om dat in een duurzaam huis te gaan doen. De ideale situatie was natuurlijk om dat geregeld te hebben voor Anna bij me in zou trekken. Ik wilde het alleen wel goed en doordacht doen. Daarom heb ik me flink in de materie verdiept en heel wat partijen voor isolatie over de vloer laten komen.”

‘Collectiviteitsgedachte DCZ sprak aan’

“Maar daar ik had ik geen goed gevoel bij. Ze deden isolatievoorstellen op basis van aannames over het bouwjaar van de woning... Uiteindelijk besloot ik een berichtje te plaatsen op Linked-in en Facebook om hulp te vragen. Daar reageerde Egbert Brouwer namens DCZ op. Hij nodigde me uit om naar hun informatieavond te komen bij ABN Amro. De collectiviteitsgedachte van DCZ sprak me meteen aan. Meerdere specialisten zijn betrokken. Dat geeft schaalvoordeel en de mogelijkheid om meerdere werkzaamheden tegelijkertijd of kort achter elkaar uit te voeren.”

‘Professioneler dan ik gewend was’

“Na de informatieavond is Egbert hier thuis geweest voor een woningscan. Daaruit bleek dat om milieuvriendelijker, comfortabeler en goedkoper te wonen, de winst zat in spouwmuur- en dakisolatie en de plaatsing van zonnepanelen. Hoe daar de grootste efficiëntieslag in te slaan, maakten de DCZ-specialisten inzichtelijk. Zij kwamen langs voor advies op hun vakgebied. Professioneler dan ik dan toe gewend was. Zij keken bijvoorbeeld met een boor waar een camera op zat, echt in de spouwmuur. Zo gaf DCZ me het vertrouwen waar ik naar op zoek was.”

‘Alles snel opgepakt en geregeld’

“Dat vertrouwen hebben ze niet beschaamd. Met Egbert als centrale aanspreekpunt werd alles snel opgepakt en geregeld. Ik hoefde zelf geen enkele afspraak te regelen en ben totaal ontzorgd. Het enige wat ik hoefde te doen, was op het door mij aangegeven tijdstip thuis te zijn. Zo heb ik de vriendelijkheid en deskundigheid van de uitvoerende bedrijven zelf kunnen ervaren. Of de spouwmuur- en dakisolatie en de tien zonnepanelen op het dak echt hun waarde bewijzen, weet ik nog niet. Dat kan ik pas over een jaar of vijf zeggen als we een paar koude winters en warme zomers achter de rug hebben. Maar gezien mijn ervaringen met DCZ, zal ook die uitkomst vast positief zijn.”

Wilt u net als Sander Strating ook meer wooncomfort en een lagere energierekening? Kom naar één van onze gratis informatieavonden of vraag direct een gratis energiescan aan.

Actueel Nieuws & referenties

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen