Energiezuinig en duurzaam wonen? Tip 10: Duurzaam verbouwen!

Maak je huis toekomstproof!

Een energiezuinig en duurzaam huis is helemaal van deze tijd. Je woont comfortabel in een goed geïsoleerd huis en met een verwarming die werkt op klimaatvriendelijke alternatieven voor aardgas. Zo ben je niet alleen vriendelijk voor het klimaat, maar ook voor je eigen portemonnee. Wil jij ook een energiezuinig en duurzaam huis? Met tip 10 zet je opnieuw een stap: duurzaam verbouwen. Zo maak jij je huis toekomstproof!

Wat is duurzaam verbouwen?

Bij duurzaam verbouwen bieden we je bij elke interieurwijziging, uitbreiding of renovatie de kans om niet alleen het wooncomfort en de uitstraling van je woning op nieuwbouwniveau te brengen, maar ook de energiewaarde.

Is mijn woning geschikt?

* Elke woning is geschikt voor een duurzame verbouwing. (Bijna) alle oplossingen die DCZ biedt, zijn toepasbaar.

Wegen de kosten op tegen de besparingen?

Om je een reëel beeld te geven, van de kosten versus de besparing bij duurzaam verbouwen, gaan we even uit van een voorbeeldsituatie waarbij zeven maatregelen tegelijkertijd worden toegepast: spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie, hoogrendementsglas HR++, zonnepanelen (10 stuks), zonneboiler en warmtepomp. Het overzicht hieronder laat de totaalkosten van al deze maatregelen zien en de besparing die het per jaar oplevert.

Type woningKostenBesparing per jaar
*Tussenwoning20.700,- euro2.000,- euro
*Hoekwoning/2-1 kap23.200,- euro2.400,- euro
*Vrijstaande woning 33.100,- euro3.850,- euro

Waar moet ik op letten?

* Duurzaam verbouwen zit ook in de materiaalkeuze. Kies alleen milieuvriendelijke en energiebesparende materialen met een lange levensduur. Kunststof kozijnen zijn bijvoorbeeld duurzamer dan hardhouten kozijnen. Zo bespaar je in de toekomst op onderhoud.

* Een flinke energierenovatie werkt altijd beter dan kleine duurzaamheidsstapjes zetten. Pas zoveel mogelijk duurzame oplossingen toe in je verbouwing.

* Denk aan je toekomst, denk praktisch. Een werk- of hobbykamer op de begane grond kan voor later als beneden-slaapkamer dienst doen.

* Plaats je nieuwe deurkozijnen? Let dan op een lage en rolstoelvriendelijke toegang, zowel bij de dorpel als qua breedte.

Meer weten?
Bij DCZ is een vakkundig bedrijf aangesloten om duurzaam verbouwen voor je te regelen. Wil je weten hoe we te werk gaan, wat de voordelen zijn en wat duurzaam verbouwen voor jouw huis kan betekenen? Lees meer!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen